Hoia-Baciu Project este proiectul principal al Asociației Romania – Your Lifetime Experience (RYLEx).

RYLEx este o organizație non-guvernmentală, non-profit și apolitică. Are ca scop principal promovarea României ca macrodestinație turistică prin intermediul microdestinațiilor sale, care aduc vizitatorilor experiența vieții lor. Un alt scop este și îmbunătățirea imaginii României și creșterea notorietății sale. Aici intervine fiecare dintre voi, ca ambasador al României: luați fiecare dintre voi bucățica României care vă reprezintă și împărtășiți-o cu cei dragi.

Scopul proiectului este salvarea pădurii Hoia-Baciu (de tăierile masive și ilegale de pădure, de depozitarea deșeurilor și de extinderea accentuată a construcțiilor) prin intermediul turismului. Așadar promovăm pădurea în scopul introducerii ei în circuitul turistic.

În ultima perioadă, o serie de posturi de televiziune internaționale, reviste de turism și site-uri de paranormal au vorbit despre locuri bântuite de pe glob. Pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj-Napoca e unul dintre aceste locuri, fiind inclusă de către BBC în topul celor mai bântuite păduri din lume.

Articolele despre pădurea Hoia-Baciu, tururile foto pe timp de noapte și toate celelalte evenimente organizate în pădure au menirea de a crește notorietatea pădurii în rândul celor interesați de locuri bântuite, a celor interesați de paranormal și de turism negru.

În concluzie, Hoia-Baciu Project înseamnă multă muncă, o echipă dedicată și pasionată care te poate direcționa în pădurea Hoia-Baciu sau care te poate ghida pe timp de zi sau de noapte în pădure, o echipă care poate organiza întâlniri științifice, jocuri de evadare, treasure-hunt-uri într-una din cele mai bântuite păduri din lume. Alătură-te echipei care face ca toate aceste lucruri să fie posibile pentru tine!

Ne vedem curând în pădure! 😉